Verslag Heren A: He-voc A – Wara Genk : 2-3

Setstanden: 20-25, 20-25,26-24, 25-22, 11-15

He-voc is back! De mannen van trainer Tom Kenens  hebben tot het gaatje moeten gaan, maar hebben verdiend een puntje gewonnen tegen autoritaire leider Wara Genk. Een 0-2 achterstand ophalen getuigt van de nodige doorzet, maar ook klasse.
Met een bommeke maakte Maarten Sampermans er 5-4 van. Maar Genk verdedigde goed en had met Franssen een afwerker in huis. Wara stoomde door naar 10-16. Met een sterke Karel Van Asten knaagde He-voc aan de achterstand en kon terug komen tot 14-17. Maar Genk blijft de onmogelijkste ballen van de vloer halen tot wanhoop van Luk Delahaye. Via 14-19 vecht He-voc voor wat het waard is maar komt te kort tegen oppo Reymen, 20-25.
He-voc gaat ook in set twee vol aan de bak. Met Maarten Sampermans, Karel Van Asten en Jard Claessens houden ze Wara aan de praat en tonen geen ontzag voor de leider, 12-12.
De rallys volgen zich nu op en het gaat hard tegen hard. Nils Gielen toont zich nu sterk in verdediging, 16-14. Maar dan worden enkele foutjes in receptie genadeloos afgestraft door Franssen en Reymen, 18-18. He-voc kent dan pech met drie kill-bloks op rij, net out!!!18-21 en gaan de kopjes wat hangen. Wara maakt eenvoudig uit, 20-25.
Bram Jansen en Ruben Van Dijck starten dan aan set drie. dat blijkt de goed zet, want Bram Janssen laat meteen zijn klasse zien, 7-6. Met een blok van Sampie is de eerste TO een feit, 8-6. Genk stapelt dan onbegrijpelijk de foutjes op tegen een sterk He-voc. Met twee aces van Maarten Sampermans komt He-voc op 15-12. Maar Wara geeft zich niet gewonnen tegen een ontketend duo Claessens-Van Asten 20-19. Ingekomen Luk Delahaye plaatst dan enkele kanonskogels en ook Bram Jansen doet zijn duit in het zakje, 24-22. Maar Genk wijkt niet en vecht terug. Met een blok van Maarten Sampermans besluiten we de set tot jolijt van de volle tribunes, 26-24.
He-voc ruikt bloed en Karel Van Asten haalt nu alles van de vloer, Jard Claessens is de afwerker van dienst, 6-1. Met een mega kill-blok van Sampermans en Karel Van Asten die slim zijn punten maakt gaat het naar 12-6. Maar nog is de leider niet van zijn stuk. De ingekomen Leenders vuurt de ene kanonskogel na de andere af, 12-10. Maar gelukkig kan Sampermans het tij keren en de ingekomen Luk Delahaye maakt zijn status waar, een bom en een ace, 16-12. He-voc gaat er nu vol voor en met schitterend volley speelt het Wara van het kastje naar de muur. Met een ace maakt Sampermans er 24-17 van. Maar weer vecht Wara terug met Leenders en Franssen, 24-22. Gelukkig vindt Bram Jansen het gaatje, 25-22.
Set vijf start He-voc ongelukkig en de kleinste foutjes worden genadeloos afgestraft door Leenders, Fransen en Reymen, 2-7. Maar Karel Van Asten staat dan aan de scoringsmachine en neemt He-voc op sleeptouw, 7-8. Dan eist Sampermans de hoofdrol. Met twee kanonskogels en een megablok heeft hij daarna de voorsprong in handen maar slaat dan net out, 10-11. Leenders, Franssen en Reymen laten dan niets meer liggen, 11-15.
Een mooie en sterke match vol vertrouwen van de mannen. Dat belooft voor de terugronde.
Het punt werd uitgebreid gevierd bij jarige Karel Van Asten.

About the Author

By rik / Administrator on dec 22, 2016